Wellness & Massage i Århus

Velkommen til Fysiosekvens Wellness & Massage. Vores dygtige og kompetente fysioterapeut studerende står klar til at yde en god service og behandling i hyggelige og rolige omgivelser. Til tonerne af afslappende musik oplever du en afslappethed i hele kroppen og fred og ro sindet. Spændinger og bekymringer vil forsvinde og spændte muskler vil afslappes. Efter massagen føler du dig frisk og fyldt med energi og får dermed flere kræfter til at klare de daglige opgaver.

Massage forøger blodcirkulationen og musklerne bliver mere afslappede, og kroppen modtager derfor mere ilt og næringsstoffer. Immunsystemet vil være mere effektivt til at modstå sygdomme. Book en tid og få det bedre med dig selv.

IMS Akupuntur

Velkommen til IMS akupunktur. Klinikken tilbyder akupunkturbehandling. Akupunktur er et effektivt værktøj som supplererer fysioterapeutiske behandlingskoncepter og træning, eller som selvstændig ydelse. Akupunktur kan afhjælpe smertefulde tilstande; akutte som kroniske.

Vi anvender medicinsk akupunktur, som primært er til behandling af smertetilstande i f.eks. nakke, skulder, ryg, hofte, knæ, hovedpine og migræne.

Medicinsk akupunktur er baseret på viden om smertemekanismer, neurofysiologi, neuroanatomi og smerteforståelse.

Skulderklinik

Skulderleddet består af knogle, ledbånd, sener og muskler, som forbinder armen med kroppen. De tre knogler, der udgør skulderleddet er overarmsknoglen (humerus), kravebenet (clavicula) og skulderbladet (scapula). Derudover har skulderen to led; Akromioclaviculærleddet (AC-leddet) og humeroscapulærleddet, som sikrer armens bevægelser. AC-leddet sidder mellem kravebenet og den yderste del af skulderbladet og gør det muligt for os at hæve armen op over hovedet. Humeroscapulærleddet (skulderleddet) gør det muligt for os, at bevæge armen i cirkulære bevægelser samt fremad og ud fra kroppen. Brusk (labrum) virker som en støddæmper og hjælper med at stabilisere leddet. Rotator-cuffen består af 4 muskler som holder overarmsknoglen på plads mod skulderbladet og derved sikre, at skulderen ikke hopper ud af led. I skulderen ligger der også to poselignende strukturer, kaldet bursae, som udskiller et glidemiddel, der nedsætter glidningsfrekvensen mellem de bevægelige dele i leddet.

Skulderen er et kompleks led - og da vi dagligt bruger vores arme, har vi brug for armens bevægelighed til fx at tage noget ned fra en hylde i skabet i køkkenet til madlavningen, til at bære vores indkøbsposer når vi handler, til at kunne løfte sit barn / barnebarn op osv.

Oplever du smerter, gener, nedsat bevægelighed i skulderen så ring til os, da vi grundigt undersøger din skulder, hvorved du efterfølgende får den mest optimale behandling afhængig af, hvad undersøgelse og test af skulderen viser.

På klinikken er der mulighed for at deltage på skulderhold, som er et superviseret hold af en fysioterapi. Holdet ligger hver fredag eftermiddag á 1 times varighed. Her trænes og styrkes strukturerne rundt om skulderen, da dette har stor betydning for bevægeligheden samt nedsættelse af smerter i / af skulderen.

Knæklinik

Knæleddet danner forbindelse mellem lårbenet (femur), skinnebenet (tibia) og knæskallen (patella) Knæleddet er kroppens største og mest komplicerede led. knæskallen er indkapslet i en sene, der går fra lårmusklen og ned til skinnebenet (på forsiden af benet), og som kaldes for patella-senen. Derudover har knæet to ledbånd på hver sin side af benet samt to korsbånd der sidder på skrå inde i knæet, som tilsammen skaber en stabilitet i knæleddet. Mellem lårben og skinneben sidder der bruskskiver (menisk), der fungerer som støddæmpere og som får knoglernes flader til at passe bedre sammen. Knæleddet er kroppens største og mest komplicerede led.

Oplever du gener eller smerter i knæet / knæene, så book en tid til undersøgelse hos en af vores dygtige fysioterapeuter på klinikken. Her laves en grundig undersøgelse, hvorefter der tages individuelt hånd om problematikken, således et behandlingsforløb opsættes på baggrund af undersøgelse og test.

Muskulaturen i benene og omkring knæene er vigtigt, da knæenes funktionalitet er en forudsætning for at vi kan gå på vores ben. På klinikken er der mulighed for at deltage på knæhold, som er et superviseret hold af en fysioterapeut / fysioterapeutstuderende. Holdet ligger 3 gange ugentligt á en times varighed. Her trænes og styrkes strukturerne rundt om knæet, da dette har stor betydning for knæets funktionalitet.

GLA:D

Banebrydende forskning; Reducering af smerter og forbedring af dagligdagsaktiviteter gennem træning ved GLA:D konceptet.

GLA:D står for "Godt Liv med Artrose (slidgigt) I Danmark". Ved artrose (slidgigt) opstås en ubalance mellem opbygning og nedbrydning af brusken i leddet. Brusken bliver flosset, får sprækker og til sidst støder knogleenderne direkte mod hinanden, hvilket kan være meget smertefuldt.

Der er på nuværende tidspunkt flere end 21.500 mennesker i Danmark, der har gennemgået træning ud fra GLA:D konceptet -og med positive resultater. Nedenfor ses en tilfredshedscirkel tre måneder efter, at patienterne har gennemført GLA:D konceptet.

Har du smerter, kan det bl.a. påvirke din livsglæde, dit humør samt dit overskud. Ligeledes kan smerterne være en belastning / hæmning for dig ifm. dine dagligdagsaktiviteter.

Gennemgår du en operation, skal du påbegynde et genoptræningsforløb efter operation. En operation kan også være forbundet med evt. komplikationer. Derfor anbefaler vi træning (før en evt. operation), som samtidig bakkes op af professoren bag GLA:D konceptet. Han har bevist, at træning er den behandling, med den bedste effekt for de fleste mennesker med lette til store besvær pga. artrose (slidgigt). Træningen har også vist sig, at mindske smerte og lette aktiviteter i hverdagen for folk med artrose (slidgigt).

Du skal vælge Fysiosekvens, da du er omgivet af fysioterapeuter, når du træner samt at vi har pladsen, lokalerne og rammerne til at gennemføre / udføre elementerne i GLA:D konceptet. Derudover tager vi hånd om hver enkelt patient og du er altid velkommen til at kontakte os for spørgsmål. Vi vægter det sociale fællesskab højt og synes det er vigtigt med et smil på læben -du vil opleve, at træning ikke behøver at være en sur pligt. Hvis du ønsker at vide mere om GLA:D, så læs mere her: https://www.glaid.dk/

GaitScan

GaitScan er et diagnostisk redskab som fysioterapeuten bruger til at analysere patientens biomekanik under gang og løb. Med 4096 sensorer og en scannings hastighed på 300 billeder per sekund, giver GaitScan en detaljeret information om foden under bevægelse.

Hvad betyder det for dig? En dybdegående metode til vurdering af din gangcyklus med en dynamisk scanning, som giveret væld af informationer, som ikke kan opnås med det blotte øje. Over en million datapunkter registreres, og som afslører skønhedsfejl i din biomekanik og kaster lys over spørgsmålet om det kan udvikle sig til en smertefuld tilstand over tid.

GaitScan biomekanisk analyse og fodundersøgelse giver et præcis billede til at vurdere og formulere behov for fremstilling af individuelle special indlæg. Undersøgelsen inkluderer analyse af foden i stående stilling og under gang samt en rapport.

Informationen vil hjælpe til med at fastslå om foden fungerer optimalt, måling af symmetrisk vægtfordeling, sammeligningsmulighed af patientens fod og en normal fod, identificering af områder på foden med højt tryk og hastighed og timing af skridt.

Kontakt klinikken og få hjælp til at ordinere specialfremstillede indlæg, der kan være med til at korrigere en eventuelt specifik ubalance i din krop.

Hvad er specialfremstillede indlæg? Specialfremstillede indlæg er et hjælpemiddel der er fremstillet for at korrigere ubalancer i dine fødder. Indlæg gør det samme for dine fødder, som bøjler gør for dine tænder – ved at udøve et skånsomt konstant tryk bringes der korrekt balance i musklerne og knoglerne. Indlæggene passer i skoene og er normalt fremstillet af et fleksibelt formet termoplastisk materiale. Indlæggene fremstilles altid efter en nøjagtig dynamisk scanning af dine fødder.

Hvordan hjælper specialfremstillede indlæg? Dine fødder er fundamentet for hele kroppen. De er på hårdt arbejde i løbet af dagen. Selv den mindste ubalance kan give store problemer, men korrekt tilpassede indlæg er med til at genoprette balancen og lindre træthed og smerter. Indlæggene er meget behagelige og er med til at få dine fodder til at fungere så naturligt, at du får lyst til at bruge dem så meget som muligt.

Sådan fungerer special-fremstillede indlæg. I skoen hviler foden behageligt på de specialfremstillede indlæg. Dine fødder tvinges skånsomt og konsekvent ind i den korrekte gang-, løbe-og ståstilling. Trykpunkter, forkert rotation i foden, smertefulde muskelbelastninger og forkerte vrid i knæ, hofter og rygsøjle fjernes, fordi indlæggene får din fod til at fungere korrekt.

Fitnessprofil

Fitnessprofil. Med et fitnessstjek giver dig et detaljeret billede af hvordan det står til med din kondition og sundhed. Fitnessprofilen indeholder måling af blodtryk, BMI, kolesteroltal og fedtprocent, kondition og styrke. Samlet giver den information om kroppens funktionsniveau og træningstilstand. Desuden indeholder testen også en adfærdsprofil, som giver information om ens aktuelle livsstil.

Fitnesstjek motiverer. De fleste er bevidste om at deres sundhedstilstand kunne være bedre, og et tjek med målbare data kan være motiverende for at ændre på ens sundhed. Du kan senere gentage testen for at måle din træningseffekt. Vi anbefaler det en gang årligt, så vi kan registrere fremskridt og se resultater i tide.

Testudstyr. MicroFit, videnskabeligt testudstyr. MicroFits målinger er godkendt af verdenssundhedsorganisationen WHO og er i overensstemmelse med almindelig klinisk praksis indenfor det danske sundhedsvæsen.
MicroFit anvendes bl.a. af det amerikanske forsvar og brandvæsen til optagelsesprøver. Udstyret er desuden blevet benyttet til at teste atleter ved de Olympiske Lege i Sydney år 2000.

Personlig "tilstandsrapport" Fysioterapeuten gennemgår din individuelle rapport. Resultaterne bruges til at tilrettelægge et individuelt træningsprogram for dig og anbefale hvad du skal gøre for at forbedre dit sundhedsniveau.

Løbestilsanalyse

Er du løber, og gør det ofte ondt, når du løber? Så skal du gøre noget ved årsagen, ikke kun behandle symptomerne. Få lavet en samlet vurdering, herunder en løbestilsanalyse.

Løbere og tilbagevendende smerter. Løbere lider ofte af tilbagevendende smerter, såkaldt "overuse"-symptomer fra benene. Med fysioterapeutens indgående kendskab til biomekanik og skadesbehandling er det i langt de fleste tilfælde muligt at fjerne patientens symptomer. Imidlertid er generne ofte et tilbagevendende problem, og den vigtigste del af behandlingen består i at fjerne årsagen til problemet.

Løbestilsanalyse. Det mest detajlerede billede af ens løbestil fås ved en videobaseret løbestilsanalyse. Den laves hyppigst i forbindelse med skovalg og udredning af problematiske løbeskader.

Optagelsen foretages på løbebånd med et videokamera. Der inkluderes helkropsbilleder og nærbilleder, bagfra, forfra og fra siden. Optagelserne analyseres i slowmotion, så hvert enkelt delelement i løbecyklussen vurderes.

Løbestilsanalyse del af en samlet undersøgelse. Løbestilsanalysen er en af de fysioterapeutiske undersøgelsesmetoder. Den kan ikke stå alene og er slet ikke tilstrækkelig til at stille en diagnose. Der skal f.eks. også laves holdningsanalyse, funktionelle test, skoanalyse, ganganalyse (gaitscanning), samt bevægelighed og muskelstyrke.

Hvad indeholder en samlet vurdering. En samlet vurdering indeholder karakteristika for løbestil, anbefalet skotype, forhold, der disponerer for skader, og behandlings-og forebyggelsestiltag.

SuperSole

SuperSole er individuelt tilpassede såler, som passer 100% til dine fødder. Sålerne er tynde og fleksible, så du har mulighed for at benytte sålerne i flere forskellige typer af sko.

Der laves en grundig undersøgelse af dine fødder, som tilføjes et skema. Herefter laves der test og til sidst udarbejdes dine individuelt tilpassede såler. Her opvarmes sålerne, hvorefter sålerne laves i samarbejde med dig ved at du træder op i "sandkassen", som vist på billedet. Sålerne kan opvarmes og laves igen og igen, så du er tilfreds med resultatet inden du går fra klinikken. Herefter skal du gå sålerne til og der laves en opfølgende aftale 3-4 uger efter, for at sikre, at sålerne ikke generer - her er det muligt at korrigere sålerne igen.

Har du ondt i din ryg, dine knæ eller fødder? Så book en aftale med en vores dygtige fysioterapeuter og få lavet såler, der passer dine fødder. Vores fødder er udsat for meget belastning i løbet af dagen, da de skal bære vores vægt, hvorfor et par individuelt tilpassede såler er en stor gavnlig hjælp for at belastningen på fødderne fordeles optimalt.

Bliver sålerne våde, skal de tørre på normal vis - de må ikke ligges på en radiator, da den individuelt tilpassede såls støtte, så kan forsvinde. Skulle det ske, at sålerne alligevel ligges på radiatoren, så er det ikke verdens undergang - du skal blot bestille en tid hos os, også udarbejdes sålernes støtte på ny.

© Carolina von Essen, February 2017