Maria Behrenthz Andersen

Jeg hedder Maria og er uddannet fysioterapeut i januar 2015 og har lige siden arbejdet som fysioterapeut hos Fysiosekvens. Derudover har jeg en kandidat i Idræt & Sundhed.

Interessen for at læse til fysioterapeut opstod i mit tidligere erhverv som professionel håndboldspiller. Her oplevede jeg og mine medspillere skader og jeg blev derfor meget betaget af kroppens måde at reagere på, hvorfor jeg fandt det spændende at vide, hvad der sker i kroppen ved bl.a. en skade - rent fysiologisk og anatomisk, hvilket blev springbrættet til fysioterapistudiet.

Min passion i mit arbejde som fysioterapeut er at hjælpe andre mennesker til at få det bedre. Jeg nyder at lære fra mig, så jeg arbejder også som underviser på fysioterapeutskolen, VIA University College. Det giver en rigtig god mening for mig at kombinere teori og praksis i mit erhverv.

Jeg ser det hele menneske, hver gang en ny patient træder ind ad døren - ingen mennesker er ens, hvorfor der også skal behandles forskelligt. For at kunne tage hånd om hver enkelt patient og derved give den bedst mulige individuelle behandling, har jeg taget en række kurser. Jeg behandler meget med akupunktur, IMS, i hele kroppen med rigtig god effekt - en mindre smerte og en forbedret bevægelighed ved patienten kan der umiddelbart efter behandlingen testes. Ligeledes er jeg Fysiopilates instruktør, da dét at styrke kernen i kroppen er vigtigt for at kunne fungere til dagligt. Derudover laver jeg SuperSole, som er individuelt tilpassede såler, da fødderne har stor betydning for resten af kroppens funktion.

Det meste af min 10 timers arbejdsuge hos Fysiosekvens bruger jeg på IMS, Fysiopilates og SuperSole - men jeg har også individuelle patienter til træning i maskiner, udarbejdelse af individuelle træningsprogrammer, manuel behandling samt instruktør ved specialhold, primært skulder- og knæhold. Jeg er også uddannet kost & ernæringsvejleder, så udarbejdelse af kostplaner indgår også i mit arbejde hos Fysiosekvens.

Jeg sætter en stor ærer i at hjælpe andre mennesker og får skabt tillid mellem mig og patienten hurtigst muligt, da denne tillid er fundamentet for, at patienten får den bedst mulige behandling.

Henrik Juhl

© Carolina von Essen, February 2017