Knæsmerter

Knæsmerter 

Fysiosekvens er specialiseret i alle diagnoser af knæet, herunder men ikke begrænset til:  • ACL / CL / LCL / PCL tårer (kirurgisk eller ikke-kirurgisk)
  • Artrose
  • Knæalloplastik
  • Medial og lateral menisk
  • Patellofemoral smerte
  • Oshgood Slaters
  • Knæspænding / stamme
  • Knæsmerter
  • Alle andre knæproblemer

RESULTATET i fysioterapi er at genskabe det normale bevægelsesområde, styrke og stabilisere strukturerne omkring knæleddet. Dette gøres ved at genetablere normal mekanik i leddet med respekt for de strukturer, som skaber bevægelse og stabiliserer bevægelsen.


Vores klinik omfatter træning og forståelse af knæleddetes dybdegående mekanik. Alle knæforhold og skader er resultatet af tab af stabilitet og kontrol af knæets mekaniske bevægelser. Uanset om din knætilstand har involveret operation eller ej, skal du i sidste ende genoprette normal mekanisk stabilitet af strukturerne omkring knæet. Dette kan kun udføres med specifikt udstyr og passende uddannelse af personalet for at genoprette den normale mekanik. 

Knæsmerter

Dit knæ skal være et stabilt led og  er et af de mest komplicerede led i kroppen. Det kan belastes op til 6 gange din kropsvægt. I gennemsnit vil knæleddet bøjes over en million gange om et år, så det er ikke underligt, at tingene kan gå galt. Langt størstedelen af knæsmerter kan hurtigt afhjælpes med den rigtige fysioterapi uden behov for smertefulde injektioner eller medicin. Fysioterapi bør prøves først, før der udføres mere aggressive procedurer, såsom kirurgi.


Desværre er det ofte under for meget stress, der resulterer i de ovennævnte betingelser eller bare ren nedbrydning og degeneration. Knoglens ledbånd er til stede for at give stabilitet, mens musklerne er til bevægelse og stabilitet.


Ofte virker musklerne ukorrekt enten på grund af skade eller overbelastning og resulterer således korte muskler, muskelsvaghed og fører til ukorrekt sporing af patella (patellofemoral smerte). I andre tilfælde begynder brusk eller menisken at bryde ned som følge af enten traumer eller overbelastnig. I disse situationer vil de omgivende muskler stramme i beskyttelse og blive svage.


Endelig vil knæets ledbånd, når de placeres under overdreven stress eller belastning, ofte ikke holde og vil strække eller rive sig. Dette resulterer i svaghed i leddet, der kræver, at musklerne omkring knæet virker hårdere og mere effektivt for at beskytte knæet.

Genoptræning på knæhold

Fysioterapi er afgørende for din genoptræning efter din knæskade.


Rehabiliteringsklasser er fysioterapi-ledede øvelsesklasser, specielt designet til mennesker som for nylig har fået en knæoperation eller en knæskade . Klasserne sigter mod at forbedre dit knæstyrke, bevægelighed, balance, knækontrol og funktion i overensstemmelse med dine mål.

Efter din konsultation bliver du booket til knæhold om mandagen, onsdagen eller fredagen. Holdet varer 60 minutter og du har varmet op 10 minutter før på kondicykel eller crosstainer. 


Du vil blive vurderet af en fysioterapeut, der vil se på dit knæ mobilitet, muskelstyrke og gangfunktion, ACL rekonstruktion og diskutere eventuelle problemer, du måtte have.


Du forventes at deltage på knæholdet hver uge indtil omkring 12 uger efter din operation eller skade. Det er afgørende for dig at deltage i disse sessioner for at give fysioterapeuten mulighed for kontrollere dine fremskridt og flytte dig videre til næste fase i din rehabilitering.


I din endelige session af knæholdet vil en vurdering blive gennemført for at teste styrken og balancen på dit opererede knæ, og du vil også blive bedt om at afslutte en spørgeskema om dine fremskridt hidtil.

 
Du vil så komme ind i mellemfasen af ​​rehabilitering - fra 3-6 måneder. I denne periode er det afgørende at du udfører regelmæssig genoptræning mindst to gange om ugen for fortsat at øge styrke og kontrol af dit knæ.


Hvis dine mål er at vende tilbage til krævende sport, der kræver spring, drejning og retningsskift  på dit berørte knæ, vil du blive booket til max funktionstest. Dette vil være omkring efter seks måneder genoptræning og varer ca. 60 minutter. De vil danne grundlag for idrætsspecifik træning og returnering til banen. 

Mandag: 6:30-20.00

Tirsdag: 8:00-20.00

Onsdag: 6:30-20.00

Torsdag: 8:00-20.00

Fredag: 6:30-18.00

Lørdag: 9:00-14.00

Søndag: 9:00-14.00

mail@fysiosekvens.dk

+45 27 13 57 33

Jens Baggessens Vej  88G

Aarhus N

Fysiosekvens har mulighed for indgang til handicappede med kørestol.